The Southbourne Tax Group 20 sätt du kan upptäcka bedrägerier Edit Title

img

Här är en lista över artiklar som hjälper dig att upptäcka bedrägerier i ditt företag eller en kunds företag.

1. ovanligt beteende

Gärningsmannen visas ofta ovanliga beteende, att när det tas som en helhet är en stark indikator på bedrägeri. Bedragaren kan inte någonsin ta semester eller sjukanmäler i rädsla att bli fångad. Han eller hon får inte överlåta arbetet även när överbelastad. Andra symtom kan vara förändringar i beteende som ökad alkoholkonsumtion, rökning, tatuering, defensiveness, och ovanliga irritabilitet och misstänksamhet.

2. klagomål

Ofta tips eller klagomål kommer att tas emot som indikerar att en bedräglig handling pågår. Klagomål har varit kända för att vara några av de bästa källorna till bedrägeri och bör tas på allvar. Även alltför ofta bevekelsegrunderna av klaganden kan vara misstänkt, ha anklagelserna brukar meriter som motiverar ytterligare undersökningar.

3. inaktuella objekt i avstämningar

I bankkontoavstämningar, kan insättningar eller kontroller inte inkluderade i avstämningen vara vägledande för stöld. Saknas insättningar kan betyda gärningsmannen avvikit med fonderna. saknas kontroller kan tyda på en utställd till en bogus betalningsmottagare.

4. överdriven håligheter

Annullerade försäljning följesedlar kan innebära försäljning ringde upp, betalningen avledas till användningen av gärningsmannen, som försäljning slip annullerad därefter att täcka stöld.

5. saknas dokument

Dokument som inte kan hittas kan vara en röd flagga för bedrägeri. Även om det förväntas att vissa dokument kommer att vara missriktad, bör revisorn leta efter förklaringar till varför handlingarna saknas, och vilka åtgärder har vidtagits för att lokalisera önskade objekt. Revisorerna kommer alltför ofta väljer en alternativ artikel eller tillåta revisionsobjektet välja en suppleant utan att fastställa huruvida det finns ett problem.

6. överdriven kreditnotor

Liknar alltför stora håligheter, denna teknik kan användas för att täcka stöld av kontanter. En kreditnota till en falska kund skrivs ut, och kontanter tas att göra totala saldo.

7. namn och adresser för återbetalningar

Säljarna gör ofta falska återbetalningar till kunder för merchandise. Adressen visas för återbetalning görs sedan den anställdes adress eller adressen till en vän eller kollega.

8. öka försoningens objekt

Stulna insättningar är, falska checkar skrivs, ofta inte tas bort eller omfattas, från avstämningen. Därmed över en tidsperiod tenderar försoningens objekt att öka.

9. Allmänna redovisningsparametrar Out-of-balans

När medel, varor eller tillgångar är stulen och inte omfattas av en fiktiv post, kommer att redovisningen vara ur balans. En inventering av de varor eller kontanter behövs för att bekräfta förekomsten av de saknade tillgångarna.

10. justeringar till fordringar eller skulder

I fall där kundbetalningar är bortförda, kan justeringar av fordringar göras att täcka bristen. Där skulder är justerade, kan gärningsmannen använda falska fakturering system för att konvertera cash till sin egen användning.

11. överskott inköp

Överskjutande köp kan användas för att täcka bedrägerier på två sätt:

Fiktiv betalningsmottagare används för att konvertera medel.

Alltför stora inköp kan indikera en möjlig payoff för inköp agent.

12. duplicate betalningar

Dubbla betalningar omräknas ibland användning av en anställd. Medarbetaren kan märka dubblerade betalningen, då han eller hon kan förbereda en falska godkännande av checken.

13. ghost anställda

Ghost anställd system upptäcks ofta när en revisor, bedrägeri examinator eller andra enskilda distribuerar lönecheckar till anställda. Saknas eller annars oredovisad för anställda kan tyda på förekomsten av ett spöke anställd system.

14. anställd utgiftskonton

Anställda dölja ofta bedrägerier i sina enskilda utgiftskonto återbetalningar. Dessa ersättningar bör granskas för rimligheten och trender, särskilt i området av kontanttransaktioner på kostnadskonto.

15. inventering brist

Normala krympning under en viss tidsperiod kan beräknas genom historisk analys. Överdriven krympning kan förklara en mängd bedräglig aktivitet, från förskingring till stöld av inventering.

16. ökad skrot

I tillverkningsprocessen, kan en ökad mängd skrot tyda ett system att stjäla och sälja detta material. Skrot är en favorit mål av förskingrare eftersom det är vanligt föremål mindre än vanliga lager.

17. stora betalningar till individer

Alltför stora betalningar till individer kan tyda instanser av bedrägliga utbetalningar.

18. anställdas övertid

Anställda betalas för övertid inte fungerat genom att ändra tidrapporter före eller efter management godkännande.

19. nedskrivning av kundfordringar

Jämföra avskrivning av fordringar av kunder kan leda till uppgifter som tydde på att anställde har avvikit med kundbetalningar.

20. postboxar som leveransadresser

I fall där varor fraktas till en postbox, kan detta indikera att en anställd är sjöfarten till falska köpare.

Edit Body Text

Attach docs, images, videos, and files by dragging & dropping here, or select files.

0 Comments
  1. No comments so far.
Reviewed by 0
No reviews. Be the first!
Liked by 0
Subscribed by 1
Collected into 0